The Grand Amsterdam rondvaart

The Grand Amsterdam is een toonaangevend, luxe 5-sterren hotel, dat zijn binnenplaats heeft omgetoverd tot The Grand Beach, inclusief zandstrand. Tot en met 13 september kun je hier eten in combinatie met een ontspannen rondvaart door Amsterdam en AIX rosé.

Unforgettable Canal Tours

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sofitel Legend The Grand Amsterdam is een uniek, historisch hotel met een uitstekende keuken. Wil je in luxe van de zomer genieten? Boek dan een arrangement dat bestaat uit lekker eten op het strand van The Grand Beach en een uur durende rondvaart Amsterdam, vergezeld van AIX rosé.

The Grand Amsterdam hotel en rondvaart

The Grand Amsterdam hotel heeft een unieke samenwerking met Floating Amsterdam en AIX. Geniet van een lunch of diner en vaar door de grachten van Amsterdam in een luxe, open rondvaartboot. Dit alles inclusief de hooggewaardeerde, frisse AIX rosé.

The Grand Beach

The Grand Beach is in feite de binnenplaats van The Grand Amsterdam. Tot en met 13 september 2020 is het omgedoopt tot een echt zandstrand met loungestoelen en palmbomen. Het ultieme vakantiegevoel van Zuid-Frankrijk, midden in Amsterdam. Je eten en drinken kun je met je smartphone bestellen, waarna je bestelling naar je tafel wordt gebracht.

Rondvaart Amsterdam

De beste rondvaart in Amsterdam maak je natuurlijk in een stille, open sloep. Onze elektrische boten zijn voorzien van loungekussens en een gezellige bar in het midden. De crew zorgt ervoor, dat het je aan niets ontbreekt, zodat je optimaal van je rondvaart kunt genieten. Voor of na je etentje bij The Grand Beach van The Grand Amsterdam kun je de zomerse sfeer in luxe beleven.

Route van de rondvaart Amsterdam

De route van de rondvaart Amsterdam leidt je langs alle highlights van de hoofdstad. Zo zie je o.a. de dansende huisjes, de Magere Brug, NEMO en de zeven bruggetjes. Er is eigenlijk teveel om op te noemen. Je kunt het beter gewoon beleven met een glas AIX rosé in de hand. Je begint de rondvaart Amsterdam op Oudezijds Voorburgwal 30a.Daar eindig je ook, maar zoals bij alles in het leven gaat het niet om de bestemming, maar om de reis!

Persoonlijke benadering

Wij houden van een persoonlijke benadering. Jij bent onze gast en zo zullen we je ook behandelen. De kapitein vertelt je live over alles wat je onderweg ziet en hij maakt een gezellig praatje met je. Vraag hem gerust wat je wilt weten over Amsterdam, want hij vertelt er graag over. Dat is toch veel leuker dan een ingesproken audio tape?

Nog meer over de rondvaart Amsterdam

Je vaart in een open sloep, maar het blijft natuurlijk Nederland en daar wil het nog wel een keertje regenen. Geen nood, onze boten hebben een cabriokap die in enkele minuten kan worden opgezet. Op deze manier kun je ook bij slecht weer genieten van een luxe rondvaart door Amsterdam.

  • Luxe prive boottocht
  • AIX Rosé
  • Max 25 personen per sloep
  • Cabrio kap bij slecht weer
  • Schipper

Geschiedenis Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sofitel Legend The Grand Amsterdam is niet zomaar een hotel. The Grand Amsterdam is 1 van de 5 Sofitel Legend hotels die verspreid zijn over de wereld. Een rijke, eeuwen oude geschiedenis maakt dit hotel heel bijzonder.

Van klooster tot logement

Het gebouw van The Grand Amsterdam stamt uit 1411. In die tijd waren er twee kloosters gevestigd: het St. Catharinaklooster en het Ceciliënklooster. In 1578 werden kloosters ingenomen als stadseigendom en het Ceciliënklooster werd een logement voor hooggeplaatste gasten, met de naam Princen en Groote Heeren, wat later Princenhof werd. In 1674 was het logement niet meer nodig, doordat Amsterdam een nieuw gastenverblijf had gebouwd, genaamd Oudezijds Herenlogement. Vanaf dat moment werd het gebouw gebruikt als stadhuis.

Entree The Grand Amsterdam

In 1655 nam de Admiraliteit het hele gebouw in gebruik en bouwde een verbinding tussen het St. Catharinaklooster en het Ceciliënklooster. De façade van dit indrukwekkende hoofdgebouw is nu de entree van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Keizer Napoleon & Koning van Holland Louis

Nederland werd in 1806 bezet door de Fransen. Keizer Napoleon benoemde zijn broer Louis tot Koning van Holland. In 1808 eiste Louis het nieuwe stadhuis op de Dam op, om te gebruiken als Koninklijk Paleis, waardoor het stadhuis noodgedwongen teruggeplaatst werd naar de Princenhof. Hierna bleef deze locatie nog 180 jaar het stadhuis.

The Grand Amsterdam en de evolutie van de kunst

The Grand Amsterdam heeft tevens een rol gespeeld tijdens de evolutie van de kunst in Amsterdam. In 1949 kreeg Karel Appel de opdracht een muurschildering te maken in het stadhuis. Zijn kunst was een totaal andere stijl dan die van Chris Lebeau, die de muurschildering in de Trouwkamer had gemaakt. De muurschilderingen van beide kunstenaars worden beschouwd als onbetaalbare kunstschatten van Amsterdam. Toen in 1987 een nieuw stadhuis in gebruik werd genomen, nam de gemeenteraad een resolutie aan, waarbij de onbetaalbare culturele schatten onschendbaar werden verklaard.

Hedendaagse Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Uiteindelijk werd het historische gebouw omgebouwd tot hotel Sofitel The Grand Amsterdam. Het pand werd zeer uitgebreid gerenoveerd en gerestaureerd. Hierbij werd de sfeer van de historische Princenhof behouden. Zo zijn de wanden versierd met portretten van de Hollandse adel en reproducties van Nederlandse en Franse wapenschilden.

The Grand Beach Inside

Kosten arrangement

Lunch & rondvaart Amsterdam voor twee inclusief:

Driegangenlunch op The Grand Beach + 1 uur varen, inclusief AIX rosé
Kosten maandag – vrijdag: € 250,00
Kosten zaterdag & zondag: € 350,00
Additionele kosten per extra persoon: €75,00

Diner & rondvaart Amsterdam voor twee inclusief:

Driegangendiner op The Grand Beach + 1 uur varen, inclusief AIX rosé
Kosten maandag – vrijdag: €350,00
Kosten zaterdag & zondag: €425,00
Additionele kosten per extra persoon: €125,00

Vragen?

Heb je nog vragen over dit zeer luxe, zomerse arrangement van een rondvaart Amsterdam en eten bij The Grand Beach met AIX rosé? Neem dan contact op. Wij beantwoorden ze graag!

Testimonial Foto

Tot nu toe voor ons de beste rondvaart in Amsterdam

Een aanrader! Prachtig boot. Vriendelijk ontvangst door de schipper en zijn assistent. Wij genoten van een super gezellig rondvaart door de Jordaan. De schipper Jim vertelde op een vriendelijk en persoonlijk manier veel interessante dingen over Amsterdam. Er zijn ook drankjes en. Lees verder »

embv2018
juni 2019

    

Testimonial Foto

Super gezellige boottocht

We hadden vorig jaar tickets gekocht en deze waren ook tot vorig jaar geldig, wegens omstandigheden konden we ze niet verzilveren. Er was een ontzettende leuke aardige dame genaamd Belinda.Lees verder »

Margriet
juni 2019

    

BOEK NU