AIX Rosé Boot

Pride Amsterdam

Pride Amsterdam wordt in de volksmond ook wel Gay Pride genoemd. De term “Gay” is uit de oorspronkelijke naam verwijderd, omdat deze geen recht meer doet aan de diverse karakters van de deelnemers. Tijdens de Pride zijn er zo’n 300 evenementen te vinden in de stad, met als hoogtepunt de Canal Parade.

Canal Parade 2022

Pride Amsterdam 2022 duurt 9 dagen en vindt plaats van 30 juli t/m 7 augustus. Er zijn talloze evenementen in de stad. Theater, dans, comedy, optredens en natuurlijk de Canal Parade op zaterdag 6 augustus. Tijdens deze botenparade door de Amsterdamse grachten zie je zo’n 80 uitbundig versierde boten de revue passeren. De personen die in de parade meevaren zijn spectaculair uitgedost en vanaf de kade aanschouwt een gigantische mensenmassa het feestelijke gebeuren.

De Pride zien vanaf het water

Het is mogelijk om zelf ook met een boot in de grachten te liggen, zodat je de Canal Parade vlak langs je ziet varen. Hiervoor heb je wel een duur vignet en een tijdelijk lidmaatschap nodig. Voor boten die deze niet hebben, is het gebied hermetisch afgesloten.

LHBTIQ+

LHBTIQ+ is een van de benamingen van de community. Ook LHBTIQAPC is hier een voorbeeld van, maar niet iedereen is het eens met het “in hokjes plaatsen” van mensen. Door een beperkt aantal letters te gebruiken, vallen sommige groepen buiten de boot. De + geeft aan, dat er vele vormen zijn, die misschien niet altijd benoemd worden en de bedoeling is juist om niemand buiten te sluiten.

Betekenis van de letters

Maar wat betekenen al die letters nou eigenlijk? Er valt natuurlijk heel veel over iedere term te vertellen, maar hier even de simpele uitleg:

Lesbisch: een vrouw die op vrouwen valt
Homoseksueel: een man die op mannen valt
Biseksueel: een persoon die op zowel mannen als vrouwen valt
Transgender: een persoon die zich niet met het geslacht identificeert waarmee diegene geboren is
Intersekse conditie: een aangeboren conditie, waarbij het geslacht anders is dan wat als norm wordt beschouwd voor een man of vrouw.
Queer: een persoon die niet in een hokje geplaatst wil worden qua seksuele voorkeur.
Aseksueel: een persoon die zich tot niemand seksueel voelt aangetrokken
Panseksueel: een persoon die zich aangetrokken voelt tot de persoonlijkheid of het karakter van de ander, waarbij de genderidentiteit niet uitmaakt.
Cisgender: een persoon bij wie de genderidentiteit overeenkomt met het geboortegeslacht.

Canal Parade beleven met Floating Amsterdam

Floating Amsterdam biedt je de mogelijkheid om de Canal Parade 2022 van dichtbij mee te maken. Onze boten kunnen ieder 40 personen de dag van hun leven bezorgen. ’s Ochtends varen we vanaf het Centraal Station richting het gebied waar we komen te liggen en vervolgens kan het feest beginnen. Het hele event zal ongeveer 7 uren in beslag nemen.

Vraag snel naar de mogelijkheden!

Stuur ons vandaag nog een bericht over jouw wensen.

Canal Parade
Koningsdag Amsterdam op een boot
Parade Amsterdam

Testimonial Foto

Rondvaart Amsterdam

Super leuke rondvaart goede prijs klasse, geweldige sfeer, top bemanning en de wijn is heerlijk! Lees verder »

Marsuden
Juni 2019

    

Testimonial Foto

Superleuke tocht door Amsterdam

We hebben afgelopen januari heel erg genoten van onze boottocht samen met Jelmer en Jim. We hadden de tocht tijdens Amsterdam Light Festival en de jongens vertelde veel leuke dingen over de stad… Lees verder »

xxelineg
Januari 2019

    

Testimonial Foto

Valentijn om nooit meer te vergeten!

Zalige rondvaart met lekkere hapjes en leuke verhalen over de stad. Een Echte aanrader. Jim en René doen dit met passie en plezier. Meer beoordelingen »

Vanessa V
14 februari 2019

    

Moederdag VIP Ticket

39,50 p.p.
Kinderen 5 – 12 € 25,95
Inbegrepen bij dit arrangement:

  • 60 a75 minuten varen
  • WIFI aan boord
  • Incl. schipper & hostess
  • Elektrisch verwarmde dekens
  • Cabriokap bij slecht weer
Extra’s

  • Champagne
  • Onbeperkt drinken
  • Zoetwaren
  • Mini-sandwiches
  • Snacks
BOEK NU