AIX rose Amsterdam

De Prael Amsterdam

De Prael Amsterdam is een begrip in de stad. Dat is een van de vele redenen waarom we zo trots zijn op deze samenwerking. Op de Prael Boot kun je verschillende huisgebrouwen biertjes proeven, terwijl je je in luxe door de Amsterdamse grachten laat varen. Als onze gast word je goed verzorgd, dus jij kunt lekker onderuit zakken. Relaxen maar!

Rondvaart met bier van De Prael Amsterdam

Als je bierliefhebber bent, zou je echt deze tour eens moeten proberen. Het speciaalbier van De Prael is een klasse apart. Of dat al niet genoeg is, kun je tijdens het drinken van deze biertjes ook nog eens genieten van een rondvaart door de grachten van Amsterdam. De schipper vertelt je de ins & outs van de stad op een luxe privé rondvaartboot.

De Prael Boot

De brouwerij/winkel van De Prael vind je op de Oudezijds Voorburgwal 30a. Voor de deur ligt ook meteen onze steiger. Je vertrekt vanaf hier met je gezelschap en maakt een onvergetelijke privé tocht door de Amsterdamse grachten. Laten we samen een arrangement samenstellen dat bij jouw gezelschap past. Bel of mail ons om hierover te sparren.

Schipper, mag ik overvaren?

Ja, dat mag zeker! Je kunt zelf kiezen waar je naartoe wilt varen, zolang het maar mogelijk is. De schipper kan je daarbij helpen. Hij kan ook zelf een route bepalen als het je niet zoveel uitmaakt. Vanaf De Prael Amsterdam vaar je door de prachtige grachten van onze hoofdstad. Je kunt er trouwens ook voor kiezen een tocht in de avond te maken. Dat geeft weer een heel andere sfeer..

Wat zie ik?

Alles wat je onderweg ziet, wordt live benoemd door onze schipper. En hij weet veel van de stad, hoor! Voorzien van wat Amsterdamse humor zal hij je in geuren en kleuren vertellen wat je nog niet wist over de stad. Geen zin in? Kan ook! Je kunt er ook voor kiezen om geen uitleg te krijgen en gewoon lekker te chillen met je groep. Hij zal het niet persoonlijk opvatten.

Een luxe beleving

Met een mooi opgemaakte bar in het midden en relaxte loungekussens, biedt onze open sloep je de ultieme luxe. Onze boten zijn schoon en opgeruimd, dus je hoeft niet in de troep van een ander te zitten. Onze crew zal goed voor je zorgen, want je bent onze speciale gast. Dat merk je al vanaf het eerste contact. Probeer het maar en bel of mail ons.

  • Luxe privé boottocht
  • Incl. speciaalbier van De Prael
  • Max 15 personen per sloep
  • Cabrio kap bij slecht weer
  • Schipper

De Prael Amsterdam

De Prael Amsterdam brouwt zelf op unieke, ambachtelijke wijze de speciaalbieren waar veel Amsterdammers en mensen van buitenaf van genieten. Vanaf de eerste, frisse slok is het genieten geblazen. Wat maakt De Prael bier zo uniek?

Het pand op de wallen

Vroeger was het pand waar De Prael Amsterdam is gevestigd een veilinghuis en wagenmakerij. Rond 1300 lag er een bierkaai en vanuit Duitsland werd het bier in houten schepen aangevoerd. De allereerste brouwerijen van Amsterdam zijn hier ontstaan.

Historie van De Prael

De brouwerij werd in 2002 opgericht net buiten het centrum. Het heette toen brouwerij De Parel, maar aangezien er al een bier was met die naam werd gekozen voor het anagram “De Prael”. Je spreekt het uit als “De Praal”. De brouwerij is in 2008 naar de Oudezijds Voorburgwal verhuisd en is sindsdien niet meer weg te denken uit Amsterdam.

Echt Amsterdams keurmerk

Brouwerij de Prael verbindt en verbetert initiatieven die zich op een speciale manier inzetten voor de stad. Het is het allereerste Echt Amsterdams erkende initiatief en heeft dan ook het Echt Amsterdams keurmerk. Nóg een reden om dit bier op onze rondvaartboot te drinken.

Ieder zijn smaak

De bieren van De Prael Amsterdam hebben ieder een unieke smaak. Zo hebben we bijvoorbeeld Bitterblond aan boord. Het is een neutraal, maar stevig bier van 5,7% naar Duitse stijl. De Tettnang hop in dit bier geeft aan het eind een lichte citrussmaak. Of wat dacht je van Weizen? Dit 5,4% tarwebier (of witbier) is zeer zacht en fruitig. Er is een vleugje banaan en kruidnagel te vinden in de kruidige geuren van dit speciaalbiertje. Proef de verschillende smaken op De Prael Boot.

Voor iedere gelegenheid

Heb je een vrijgezellenfeest? Of misschien wel een bedrijfsuitje of je wilt gewoon met een groep vrienden eens iets anders? Dan is een rondvaart met de bieren van De Prael echt een origineel idee. De bieren gaan goed samen met verschillende snacks. Dit kunnen nootjes zijn, maar ook bittergarnituur of luxere hapjes zijn mogelijk. Vraag ons wat mogelijk is. We helpen je graag.

Prael bier bij reguliere rondvaart

Je hoeft niet per se een privé tocht te boeken. Misschien wil je een keer lekker met z’n tweetjes van een Prael biertje op de rondvaartboot genieten. Dat kan ook. Koop hier een ticket voor de reguliere rondvaart en je kunt bier van De Prael Amsterdam bestellen van de menukaart.

de prael amsterdam

Nog wat informatie

Regen? Daar worden wij niet bang van. De boten hebben een cabriokap die binnen een paar minuten is opgezet. Het is dan nog steeds gezellig aan boord en ook nog eens droog. Kom dus lekker meevaren op De Prael Boot en geniet van je natje in je hand en je droogje op de boot.

Vragen?

Heb je nog een vraag of wil je direct deze gezellige tocht boeken? Neem dan contact met ons op. Dan maken we er samen iets leuks van!

Stuur ons vandaag nog een bericht over jouw wensen.

de prael amsterdam
de prael amsterdam
Testimonial Foto

Tot nu toe voor ons de beste rondvaart in Amsterdam

Een aanrader! Prachtig boot. Vriendelijk ontvangst door de schipper en zijn assistent. Wij genoten van een super gezellig rondvaart door de Jordaan. De schipper Jim vertelde op een vriendelijk en persoonlijk manier veel interessante dingen over Amsterdam. Er zijn ook drankjes en. Lees verder »

embv2018
juni 2019

    

Testimonial Foto

Super gezellige boottocht

We hadden vorig jaar tickets gekocht en deze waren ook tot vorig jaar geldig, wegens omstandigheden konden we ze niet verzilveren. Er was een ontzettende leuke aardige dame genaamd Belinda.Lees verder »

Margriet
juni 2019

    

TripAdvisor