Evenementen

Amsterdam Light Festival

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum.

Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten. Kunstenaars zijn deze editie uitgedaagd om binnen het thema ‘Existential’ te werken. Met Existential wil Amsterdam Light Festival bezoekers stimuleren na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt. Onder de werken bevindt zich een bijzonder lichtobject van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei.

Zoals elk jaar is het festival zowel vanaf het water als het land te bewonderen. De waterexpositie presenteert een groot aantal lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten, die dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur verlicht zijn (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Diverse rederijen bieden een vaarroute langs deze lichtkunstwerken aan.

Voor het eerst dit jaar worden lichtkunstwerken op het land tentoongesteld op het Marineterrein, van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018. De kunstwerken zijn van 17.00 tot 22.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Deze expositie, op loopafstand van Amsterdam Centraal, kan door bezoekers op eigen initiatief worden bekeken en is zonder vaste looproute te verkennen.

Voor meer informatie zie: www.amsterdamlightfestival.com

ALF Arrangementen

Als officiële partner van het Amsterdam Light Festival zullen wij jullie de prachtige kunstwerken vanaf het water laten zien. Onze schippers en hostess zullen jullie onderweg in het Engels of Nederlands (of zelfs andere talen, als je geluk hebt!) vertellen over wat er allemaal onderweg te zien valt: met recht een ‘unforgettable canal tour’.

Tijdens het Amsterdam Light Festival bieden wij de volgende 3 arrangementen aan:

REGULAR: VOLWASSENEN €17,50 / KIDS €15
* Avond rondvaart van 75 minuten
* Luxe, open sloep met eventuele overkapping
* Elektrische dekens
* Drankjes en hapjes verkrijgbaar tegen betaling

EXCLUSIVE: VOLWASSENEN €19,95 / KIDS €17,50
* Avond rondvaart van 75 minuten
* Luxe, open sloep met eventuele overkapping
* Elektrische dekens
* Glas glühwein of warme chocomel

VIP: VOLWASSENEN €39,95 / KIDS €35 
* Avondrondvaart van 75 – 90 minuten
* Luxe, open sloep met eventuele overkapping
* Elektrische dekens
* Twee glazen exclusieve wijn (rood, wit, rose)
* Nootjes/zoutjes