Amsterdam Light Festival 2020 Beleving

In deze bizarre tijden kunnen we allemaal wel wat licht gebruiken. Helaas heeft de organisatie besloten, dat er dit jaar i.v.m. corona alleen een looproute is.

Niet getreurd! I.p.v. de officiële Amsterdam Light Festival Rondvaart bieden wij je the next best thing. Lees snel verder om te zien wat we voor je in petto hebben!

Amsterdam Light Festival beleving

Light Festival 2020 Beleving

De organisatie van het Amsterdam Light Festival (hierna ook soms ALF genoemd) heeft i.v.m. corona besloten dat er dit jaar geen vaarroute zal zijn, waarbij je alle kunstwerken kunt zien. Er is alleen een looproute voor het lichtjesfestijn. Op eigen initiatief willen wij je als alternatief de ‘Amsterdam Light Festival 2020 Beleving’ bieden.

Let op: tijdens deze vaartocht zie je maar 3 à 4 lichtobjecten van het festival en deze staan dicht op elkaar. De rest van de tour krijg je wel meer uitleg over de geschiedenis van het ALF en zie je hoe mooi de stad en de bruggen altijd al zijn verlicht.

Wat houdt dat dan in?

Je vaart een mooie route door Amsterdam via het oude centrum naar de Plantage/Artis buurt en weer terug. De boot is opgetuigd met sfeervolle verlichting en aan boord kun je genieten van warme choco met slagroom, glühwein en andere drankjes. We hebben ook heerlijke choconoten en speculaas aan boord. Tijdens de 75 minuten durende tocht vertelt onze crew je op een gezellige manier alles over het ALF.

Wat zie je onderweg?

Tijdens de tocht kun je genieten van de prachtig verlichte bruggen en straten van Amsterdam. Een klein aantal lichtkunstwerken (3 à 4) van het ALF is te zien vanaf het water en daar varen we natuurlijk langs. Zo kun je tóch nog een beetje de sfeer van een kunstzinnig verlicht Amsterdam beleven.

Wanneer varen we?

Het festival is van 10 december 2020 t/m 3 januari 2021.
Wij varen op vrijdag, zaterdag en zondag om 17.00 en om 18.30 uur.
Je dient 15 minuten voor aanvang van de tour aanwezig te zijn.

Corona-maatregelen

I.v.m. corona hebben we een aantal maatregelen getroffen. Als je je tickets bestelt, worden je gegevens (tijdelijk) opgeslagen. Tussen 2 tours worden de boten goed schoongemaakt. Als je mee komt varen, zullen we je vragen of je klachten hebt en voordat je aan boord gaat, worden je handen gedesinfecteerd. Op de boot zelf houden we anderhalve meter aan tussen de gasten, tenzij ze uit 1 huishouden komen. Op deze manier kun je veilig genieten van een magische boottocht.

Welke tickets zijn er?

 • Basic:
  alleen varen € 19,95 (tegen betaling kan aan boord van het menu worden besteld)
 • Inclusive:
  onbeperkt* glühwein, warme choco met slagroom, bier, wijn, fris, choconoten, speculaas € 29,95
 • Royale:
  onbeperkt* gin & tonic, cocktails, glühwein, warme choco met slagroom en evt. rum, (speciaal)bier, wijn, fris, kaas, choconoten, speculaas € 39,95
amsterdam light festival 2019

onbeperkt tot in redelijkheid. De host(ess) heeft meerdere gasten en wil graag iedereen aandacht geven. Houd hier alsjeblieft rekening mee

Hoe kom je aan een ticket?

 • koop hier een ticket voor het ALF
 • geef het juiste telefoonnummer en e-mailadres op
 • kies een datum en tijdslot
 • je krijgt je tickets via de mail

Alles op een rijtje

 • tours van vrijdag 11 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021
 • vertrek om 17.00 of 18.30 uur
 • 75 minuten durende tour
 • vaartocht met ALF Beleving, zicht op klein aantal lichtkunstwerken (3 à 4 dicht op elkaar)
 • op-/afstap: Oudezijds Voorburgwal 30a (bij brouwerij De Prael)

Bestel nu je tickets

Zorg ervoor dat je er snel bij bent, zodat je verzekerd bent van een plek op de boot!

Floating Amsterdam blogs

Amsterdam Light Festival 2019

Amsterdam Light Festival 2019 Het Amsterdam Light Festival 2019 met het thema DISRUPT! was een...