Rondvaart in Amsterdam

Schipper, mag ik overvaren?

Rondvaarten zijn niet voor niets de meest populaire attractie in Amsterdam. De stad is gewoon het mooist vanaf het water! Wij bieden jou de boottocht die het beste bij jou past. 

Met alle verschillende boottours die aangeboden worden zie je misschien soms door de bomen het bos niet meer. Daarom gaan we geen ellenlange roman schrijven, maar je heel simpel vertellen wat wij voor jou in petto hebben: dagelijks zijn wij met onze open sloepen te vinden in het centrum van Amsterdam om jou alle highlights van de Nederlandse hoofdstad te laten zien. De schipper en hostess zijn er om je van de nodige interessante en grappige weetjes te voorzien, maar natuurlijk ook om je van een lekker hapje en/of drankje te voorzien. Zo simpel is het! Heb je speciale wensen? Wij verhuren onze sloepen ook voor prive vaart. Stuur ons gewoon een berichtje en dan kijken we of we er samen iets leuks van kunnen maken.

Sloep

Aan de Amsterdamse Grachten…

De grachten van onze hoofdstad zijn wereldwijd een bekend fenomeen. Wanneer ga jij ze bevaren?

Het is niet voor niets dat de grachtengordel op de wereld erfgoedlijst staat. In Amsterdam zijn wij super trots op onze prachtige, oude centrum. Nu zijn ze vooral heel mooi om naar te kijken, maar wist je dat ze toentertijd bijna uit noodzaak zijn aangelegd? Ze maakten niet alleen deel uit van het verdedigingsstelsel van de stad: de grachten werden ook gebruikt als afvoer van het regenwater, als bluswater maar ook als de belangrijkste verkeerswegen voor het vervoer van zowel goederen- als personen. Vanaf de zeventiende eeuw begon men met pleziervaart. De zeer goed bedeelden kochten grote jachten, de rest van de Amsterdammers huurde een schuitje of fabriceerden zelf een boot. Van daaruit ontstonden later de bekende rondvaarten, waar wij vandaag een hele nieuwe draai aan geven.